Wanneer

Als ik wakkerword. Op de bank zit. Naar de schuur loop. Een roodborstje zie. In de blauwe hemel kijk. De koelkast open. De hond borstel. Zijn jas aantrek. Door de stad fiets. Een boek lees. Een euro zoek. Het bed verschoon. Een generator zie. Bijna in paniek raak. Mijn laptop open. Op zolder. Het vijf uur is. Mijn mobiel gaat.Wanneer ik thuiskom en de voordeur open. Het regent. Iets het niet doet. Op de A9. Tijdens koken. Bij ieder transformatorhuisje en bij alle 150kV stations. Het half zeven is. In de  auto. Ik me uitkleed. Onder de sterrenhemel. Bij Wolvega en bij Joure en op de dijkjes en in de dorpjes van Noord-Holland en in het Groene Hart. Dieselolie ruik. De hond zich leeg drukt. Ik de bas zie. Nu. Kip eet. De vuilnisbak leeg. Een fikkie maak. Onder de douche. Iemand het over de bv heeft, of over phi of Alpha. In Drenthe en in Frankrijk. De RHCP klinkt. Een rode Caddy voorbijrijdt, of een witte motor. Ik mijn hand vastpak. Een schroevendraaier pak. Als ik slaap.

Geplaatst in Land | Een reactie plaatsen

Wandelen

Lange wandelingen maak ik op het moment. Op Noordoost Mallorca. Terwijl mijn benen langzaam verzuren van het stijgen en dalen langs prachtige oude paden, raakt mijn geest langzaam in een soort van trance.

Vroeger, en dat is niet eens zo lang geleden, liep ik mij vrolijk maar tot nu toe lukt dat niet en seinen mijn hersens gedachten door als: sinds kort heb ik meer verleden dan toekomst en dan stop ik maar met denken, kijk om me heen in het nu. Daar is veel te zien.

Monniksgieren boven mijn hoofd bijvoorbeeld. En Eleonara’s valken, kleine zwartkop, rotszwaluwen om maar iets te noemen. Lammetjes ook, piepklein, die zich verstoppen in holle stammen van olijfbomen. Roodborstjes laten zich steeds even zien als dat nodig is, met het snaveltje de juiste richting wijzend.

Vandaag liep een ezel een stuk met me op, daar werd ik wel heel vrolijk van. Ik beriep me op een vaardigheid die ik zou bezitten: natuurlijk leiderschap. En moet dan hard lachen.

 20161009_124447

Geplaatst in Land | Een reactie plaatsen

Hulp loos

Demonen met rode ogen bijten
in mijn dijen en als
dat voorbij is
stort mijn vliegtuig uit

de lucht

is op barst mijn kop
adem water stikkend
dobber donzen dekbed bubbel

hulp loos

van warme armen geen
kus die lucht in mijn haren blaast
ritme in mijn hart dat raast in

stikkende snikken

Het besef zo groot
je was al dood

Geplaatst in Land | Één reactie

Net nog geen herfst

nik_4272-4

Geplaatst in Land | Een reactie plaatsen

De snippen

Geplaatst in Land | Een reactie plaatsen